Estamos impidiendo que los niños y jóvenes tengan un desarrollo óptimo cuando les privamos del aprendizaje social y emocional.
René Diekstra


lunes, 31 de marzo de 2014

SESSIÓ 1: AUTOCONCEPTE, AUTOESTIMA I MOOBING

Avui ha sigut la primera sessió d’emocions i, a continuació faré una reflexió sobre els continguts que hem donat. Així doncs, la classe d’avui ha girat entorn els conceptes l’autoconcepte i, l’autoestima i el moobing.
 
Hem parlat sobre el significat d’aquests conceptes i, la seva importància en la vida dels infants. He pogut adonar-me que és molt important l’autoconcepte que tenen els infants sobre ells mateixos, és a dir les seves capacitats i limitacions. D’aquesta manera, si un infant té un concepte dolent d’ell mateix, això afectarà directament a la seva autoestima i, per tant, creurà que ell no es capaç de realitzar una feina ben feta.

En canvi, quan un nen rep amor i és sent important per aquelles persones que estima, aquest va adonant-se de les seves capacitats, i així, aprèn a estar orgullós de si mateix i de les seves accions.  A més, penso que és molt important que el nen tingui una bona autoestima per tal de poder de poder tenir una bona relació amb els demés
 
D’altra banda,  hem parlat sobre el moobing el qual fa referència a aquell assetjament psicològic que es dóna quan una o vàries persones donen un tracte vexatori vers un altre. Així doncs, he pogut reflexionar sobre com afecta a la vida d’un infant el fet de patir aquest tipus de violència i, m’he adonat que provoca moltes conseqüències dolentes com poden ser ansietat, por, disminució de l’autoestima, reaccions paranoiques, entre d’altres.

Per concloure, he dir des de el meu punt de vista que els docents juguem un paper fonamental en la creació del autoconcepte dels infants, per això, com a futura professora faré que els meus alumnes es sentin importants i estimats, i puguin veure les seves virtuts, augmentant així la seva autoestima i poder evitar que es doni moobing. Per tal de fer-ho, portaré a terme un seguit d’activitats transversals ja que aquests conceptes els considero fonamentals per treballar amb els nen/es.