Estamos impidiendo que los niños y jóvenes tengan un desarrollo óptimo cuando les privamos del aprendizaje social y emocional.
René Diekstra


lunes, 14 de abril de 2014

SESSIÓ 3 VINCLES D’AFERRAMENT

A la classe d'avui hem parlat sobre els vincles d'aferrament que fa referència al lligam que el nadó estableix amb el seu cuidador o cuidadors, i que un cop interioritzat aquest lligam servirà de model que orientarà les relacions futures
Així doncs, he pogut adonar-me de la importància que tenen aquests lligams en el desenvolupament dels infants, el fet que el nen estableixi un vincle en el qual es senti segur i estimat, farà que aquest pugui interaccionar amb el seu context i les persones que l’envolten. A més, crec que si el vincle d’aferrament és bo repercutirà favorablement en la seva vida futura, per exemple ajudarà al nen a poder anar construint la seva personalitat sobre una plataforma sòlida.
En canvi, si aquest vincle que s’estableix no és suficientment fort pot repercutir en la posterior relació social i amb els pares, afectant  en la confiança, la seguretat, el respecte d’un mateix, entre d’altres.
Per tant, crec que per educar a un nen no només s’han de donar-li uns conceptes i uns valors, si no que també hem d’expressar-li el nostre amor i ajudar-li a que ell ho faci amb els demés, perquè tots necessitem que ens diguin que ens estimen. A més, crec que en un futur els infants no se’n recordaran d’aquelles coses materials que els hi vam donar si no de la intensitat de les relacions afectives que hem sigut capaços d’establir.
Per concloure, he de dir que  en  un futur com a mestra, treballaré amb els meus alumnes els vincles d’aferrament ja que considero que aquests lligams són molt importants pels infants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario